PROJECT HAVENKWARTIER

Rotterdam is ‘hot’ en Katendrecht heeft het beste dat de stad te bieden heeft. Het Havenkwartier heeft alle ingrediënten die de Kaap zo spannend maken. Een stoer gebouw in het hart van het schiereiland, grenzend aan de kade van de Maashaven. Met woningen in alle soorten en maten voor alle fase in het leven. Het Havenkwartier is het laatste nieuwbouwproject dat in het hart van Katendrecht wordt gerealiseerd. De laatste kans om eilandbewoner te worden op deze unieke plek. Kaap jij de laatste plek?

Woningzoeker bekijken

BOUW GESTART EN 99% VERKOCHT

Het Havenkwartier is een eigenzinnig ontwerp aan de Maashavenkade, een ontwerp van Don Murphy VMX architects. Het project vormt een stadskwartier met voor verschillende mensen en alle fases in het leven een aantrekkelijke woning. Begin december 2019 zijn de grondwerkzaamheden ter voorbereiding van de parkeerkelder gestart. 

 

UITZICHT EN WONING INTERIEUREN

Een prachtig uitzicht over de Maashaven of liever richting het centrum? Voor een groot aantal appartementen in het Havenkwartier is beide zelfs mogelijk. Via onderstaande tool kan je een goede indruk krijgen hoe jouw toekomstige uitzicht zal zijn. Ook de ligging van dit unieke complex aan de Maashavenkade en aangrenzende straten is goed te ervaren. En als je dan toch al bezig bent, bekijk dan tevens enkele fraaie interieur beelden van verschillende woningtypen.

De uitzichten zijn enkel een impressie en het daadwerkelijke uitzicht is afhankelijk van de gekozen woning

DIVERS WONINGAANBOD

Het Havenkwartier bestaat in totaal uit 36 eengezinswoningen, 14 loodswoningen, 150 appartementen, 1 commerciële ruimte, 2 daktuinen en een afgesloten parkeergarage. De woningen zijn verdeeld over verschillende woningtypen. En bieden daarom een enorme keuzevrijheid. 

Er zijn onder andere woningen waar je heerlijk kunt ontspannen in je eigen tuin, maar ook je buren kunt ontmoeten in één van de gezamenlijke daktuinen. Zo ontstaat een interne en levendige buurt waar je rust vindt, maar ook waar kinderen samen kunnen spelen. Juist die combinatie zorgt voor een fijne thuishaven en voor alle eilandbewoners.  

Naar beschikbare woningen

EENGEZINSWONINGEN

Voor gezinnen zijn er ruime eengezinswoningen van drie of vier lagen, variërend van ca. 145 m2 tot zelfs ca. 260 m2. Je kiest daar naast de ligging die bij jouw leven past: aan de Brede Hilledijk, aan het park aan het hof of zelfs beide. De Loodswoningen aan de kade beschikken vrijwel allemaal over drie heerlijke buitenruimtes en een eigen garagebox met ruimte voor twee auto’s. De overige woningen beschikken over een eigen parkeerplaats in de parkeergarage. Daar kun je ook je fiets of bakfiets stallen. Je hebt ook toegang tot de drie fietsenstallingen in de kelder van de appartementen. 

Woningtypes bekijken

APPARTEMENTEN

De diversiteit aan luxe appartementen is zeer groot. Voor elk gewenst uitzicht en bijna elke gewenste oppervlakte is een appartement beschikbaar. Kies je voor een uitzicht richting de Maashaven of de Rijnhaven? Of wil je zelfs uitkijken naar meerdere delen van de stad? Het kan allemaal. Ook kun je kiezen voor één of twee lagen. De maisonnettes zijn door hun ruime opzet ook een aantrekkelijke optie voor gezinnen. Je auto parkeer je in de parkeergarage op de begane grond of in de kelder (laag 1). Op de begane grond in de parkeergarage bevindt zich ook een fietsenstalling die geschikt is voor brede fietsen en bakfietsen. In de kelder van de appartementen bevinden zich nog eens drie fietsenstallingen. Deze zijn elk direct te bereiken via de liften die uitkomen in een van de drie hoofdentrees. 

Woningtypes bekijken

GEBOUWD VOOR DE TOEKOMST

Wonen in het Havenkwartier is toekomstbestendig wonen, in een duurzame woning die over tientallen jaren nog altijd voldoet. Met verschillende duurzame maatregelen spelen we in op de eisen van vandaag en lopen we vooruit op die van morgen. 

STADSVERWARMING EN -KOELING

In plaats van een niet duurzame gasaansluiting worden alle woningen aangesloten op stadsverwarming. De hoofdverwarming bestaat uit vloerverwarming. Geen ontsierende radiatoren dus! Naast warmte worden alle woningen ook voorzien van koeling, zodat je ook ’s zomers een aangenaam binnenklimaat hebt. 

ZONNEPANELEN EN GROENE DAKEN

Het dak van het Havenkwartier wordt voor een groot deel vol gelegd met zonnepanelen. De schone elektriciteit die hiermee opgewekt wordt, is niet voldoende voor alle individuele woningen. In plaats daarvan wordt de elektriciteit gebruikt voor de algemene ruimtes, wat een gunstig effect zal hebben op de servicekosten. De eengezinswoningen worden eveneens voorzien van zonnepanelen. Waar geen zonnepanelen komen wordt een groen dak aangelegd. Dat geeft niet alleen een fraai zicht vanaf de appartementen, het is ook nog eens lekker duurzaam! 

ZONWERING

Duurzaamheid betekent ook: zorgen dat de temperatuur in je huis aangenaam blijft. Met zonwering houd je fel binnenkomend zonlicht tegen. Zo voorkom je dat het te warm wordt in huis. Maar ook dat je interieur verkleurt. Vanuit deze gedachte is in het ontwerp rekening gehouden met het aanbrengen van eventuele zonwering. Koop jij een appartement met ramen op de zuid- en westgevel? Dan kun je, als optie, kiezen voor zonwering (vertical screens). 

ISOLATIE

Alle woningen in het Havenkwartier worden goed geïsoleerd. Dak, wanden en vloeren worden voorzien van een dikke isolatielaag, zodat warmte en koude niet makkelijk in of uit de woning kunnen. Dit bespaart een heleboel energie. Dat is goed voor het milieu én goed voor jouw portemonnee!

GROEN, GROEN EN NOG EENS GROEN

Privétuinen tot bijna zeventien meter diep. Twee groene gemeenschappelijke daktuinen, één op de eerste verdieping en een op de zevende. De bewoners kunnen genieten van een eigen tuin of een ruim terras, maar kunnen elkaar ook ontmoeten in de gezamenlijke binnentuin, het hofje of het parkje waar een aantal van de eengezinswoningen aan zijn gelegen. Zo ontstaat een intieme en levendige buurt waar ook kinderen samen veilig kunnen spelen. Veel van de appartementen zijn juist ideaal gelegen om je na een drukke dag heerlijk terug te trekken en te genieten van het prachtige maritieme uitzicht. Voor nog meer groen steek je de weg over naar het Kaappark. Juist die combinatie van groen, woningtypes en bewoners gaat zorgen voor een fijne woonomgeving. 

GAAN EN STAAN WAAR JIJ WILT! 

Moet je naar je werk, naar school, even iets ophalen in de stad of juist de stad uit? Waar je ook heen gaat, vanuit het Havenkwartier is alles bereikbaar. En jij bepaalt hoe!

Op de fiets, met de auto, het openbaar vervoer, de waterbus, de watertaxi of… één van de elektrische auto’s. Koop je een woning in het Havenkwartier, dan heb je het exclusieve recht om gebruik te maken van de twee elektrische deelauto’s*. Voor deze deelauto’s zijn twee vaste parkeerplaatsen gereserveerd in de (afgesloten) parkeergarage. Eventueel worden er nog meer elektrische auto’s in het openbaar gebied van het Havenkwartier ingezet. Ook daar kun jij natuurlijk gebruik van maken. De deelauto’s bieden niets dan voordelen: geen CO2 uitstoot en handig als boodschappenwagen of aanvulling op het overigens zeer uitgebreide openbaar vervoer. Een elektrische deelauto reserveren is trouwens heel gemakkelijk. Dit kan via een app. 

* De auto’s zijn eigendom van de deelauto aanbieder. De elektrische deelauto’s worden als extra service en ter kennismaking aangeboden. Indien om welke reden dan ook de inzet van de deelauto’s niet kan worden geleverd, kunt u geen aanspraak maken op enige vergoeding van Heijmans. 

 

IN GESPREK MET DON MURPHY

Don Murphy, geboren in Ierland, studeerde architectuur aan de Southbank University in Londen. Toen al had de Nederlandse architectuur zijn aandacht. Tijdens een field trip naar Amsterdam werd hij verliefd op de stad. Later keerde hij terug, om de postdoctorale studie aan het Berlage Instituut te volgen. Na zijn promotie richtte hij VMX Architects op. Het architectenbureau verwierf bekendheid met projecten in binnen- en buitenland. Recente en bekende projecten in Amsterdam zijn o.a. de fietsflat voor het Centraal Station en de terminal voor General Aviation op Schiphol Oost. Het ontwerp voor Plan Ithaka in Almere leverde een nominatie op voor de Gouden Piramide. Vandaag de dag is Don tevens supervisor voor Amsterdam Sloterdijk, Amstel 3 en Schiphol. 

Lees hier het totale interview

INTERIEUR ONTWERP BIJ DOEN

Dat er in het Havenkwartier qua woningtypen nog al wat te kiezen valt is bekend. Diverse doelgroepen kunnen dan ook zeker hun droomwoning in dit project vinden. Maar wist je dat er ook aan je interieurwensen wordt gedacht? De interieurexperts van DOEN helpen je graag bij het waarmaken van die wensen. Voor de kopers van een eengezinswoning is hier zelfs een heel maatwerk traject voor bedacht.

Lees meer

Wil je meer weten?
Neem dan contact op met het verkoopteam of vul het onderstaande formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.