PROJECT HAVENKWARTIER

Rotterdam is ‘hot’ en Katendrecht heeft het beste dat de stad te bieden heeft. Het Havenkwartier heeft alle ingrediënten die de Kaap zo spannend maken. Een stoer gebouw in het hart van het schiereiland, grenzend aan de kade van de Maashaven. Met woningen in alle soorten en maten voor alle fase in het leven. Het Havenkwartier is het laatste nieuwbouwproject dat in het hart van Katendrecht wordt gerealiseerd. De laatste kans om eilandbewoner te worden op deze unieke plek. Kaap jij de laatste plek?

 

DIVERS WONINGAANBOD

Het Havenkwartier bestaat in totaal uit 36 eengezinswoningen, 14 loodswoningen, 150 appartementen, 1 commerciële ruimte, 2 daktuinen en een afgesloten parkeergarage. De woningen zijn verdeeld over verschillende woningtypen. En bieden daarom een enorme keuzevrijheid. 

Er zijn onder andere woningen waar je heerlijk kunt ontspannen in je eigen tuin, maar ook je buren kunt ontmoeten in één van de gezamenlijke daktuinen. Zo ontstaat een interne en levendige buurt waar je rust vindt, maar ook waar kinderen samen kunnen spelen. Juist die combinatie zorgt voor een fijne thuishaven en voor alle eilandbewoners. 

GEBOUWD VOOR DE TOEKOMST

Wonen in het Havenkwartier is toekomstbestendig wonen, in een duurzame woning die over tientallen jaren nog altijd voldoet. Met verschillende duurzame maatregelen spelen we in op de eisen van vandaag en lopen we vooruit op die van morgen. 

STADSVERWARMING EN -KOELING

In plaats van een niet duurzame gasaansluiting worden alle woningen aangesloten op stadsverwarming. De hoofdverwarming bestaat uit vloerverwarming. Geen ontsierende radiatoren dus! Naast warmte worden alle woningen ook voorzien van koeling, zodat je ook ’s zomers een aangenaam binnenklimaat hebt. 

ZONNEPANELEN EN GROENE DAKEN

Het dak van het Havenkwartier wordt voor een groot deel vol gelegd met zonnepanelen. De schone elektriciteit die hiermee opgewekt wordt, is niet voldoende voor alle individuele woningen. In plaats daarvan wordt de elektriciteit gebruikt voor de algemene ruimtes, wat een gunstig effect zal hebben op de servicekosten. De eengezinswoningen worden eveneens voorzien van zonnepanelen. Waar geen zonnepanelen komen wordt een groen dak aangelegd. Dat geeft niet alleen een fraai zicht vanaf de appartementen, het is ook nog eens lekker duurzaam! 

ZONWERING

Duurzaamheid betekent ook: zorgen dat de temperatuur in je huis aangenaam blijft. Met zonwering houd je fel binnenkomend zonlicht tegen. Zo voorkom je dat het te warm wordt in huis. Maar ook dat je interieur verkleurt. Vanuit deze gedachte is in het ontwerp rekening gehouden met het aanbrengen van eventuele zonwering. Koop jij een appartement met ramen op de zuid- en westgevel? Dan kun je, als optie, kiezen voor zonwering (vertical screens). 

ISOLATIE

Alle woningen in het Havenkwartier worden goed geïsoleerd. Dak, wanden en vloeren worden voorzien van een dikke isolatielaag, zodat warmte en koude niet makkelijk in of uit de woning kunnen. Dit bespaart een heleboel energie. Dat is goed voor het milieu én goed voor jouw portemonnee!

GROEN, GROEN EN NOG EENS GROEN

Privétuinen tot bijna zeventien meter diep. Twee groene gemeenschappelijke daktuinen, één op de eerste verdieping en een op de zevende. De bewoners kunnen genieten van een eigen tuin of een ruim terras, maar kunnen elkaar ook ontmoeten in de gezamenlijke binnentuin, het hofje of het parkje waar een aantal van de eengezinswoningen aan zijn gelegen. Zo ontstaat een intieme en levendige buurt waar ook kinderen samen veilig kunnen spelen. Veel van de appartementen zijn juist ideaal gelegen om je na een drukke dag heerlijk terug te trekken en te genieten van het prachtige maritieme uitzicht. Voor nog meer groen steek je de weg over naar het Kaappark. Juist die combinatie van groen, woningtypes en bewoners gaat zorgen voor een fijne woonomgeving.