Meet the Team

Vraag een financieel advies aan

Vraag je je af of een woning in het Havenkwartier financieel haalbaar is? Of ben je benieuwd hoe je wonen en werken kunt combineren? De onafhankelijke adviseurs van Ooms Financieel Adviseurs en Vaes Finance staan voor je klaar om je te helpen met je financiële vraagstukken. Vraag vrijblijvend een gesprek aan en kom erachter of je je woonwensen in het Havenkwartier kunt realiseren!

Hoe werkt het?

Gewoon vanaf je eigen bank start je samen met je adviseur een videogesprek. Dat scheelt je in reistijd en je kan elk moment inloggen. Je adviseur deelt zijn scherm, zodat je dezelfde betrouwbare service krijgt, maar dan op afstand. Veilig én efficiënt! Toch liever langskomen? Dat kan natuurlijk ook. Geef je voorkeur aan bij het inplannen van de afspraak.

Vraag een gesprek aan bij Ooms Financieel Adviseurs  

  Vraag een gesprek aan bij Vaes Finance

Veelgestelde vragen

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning zit de financiering/hypotheek anders in elkaar dan bij het kopen van een bestaande woning en dat kan voor vragen zorgen. Daarom hebben onze onafhankelijke adviseurs, Vaes Finance en Ooms financieel adviseurs alvast wat antwoorden gegeven op veelgestelde vragen omtrent de financiering. Een hypotheek is maatwerk en voor iedere situatie anders, maar ze geven je graag alvast wat globale informatie.

 

Wanneer begin je met het regelen van de financiering?

Het is verstandig om, voordat je je inschrijft op een woning, alvast te oriënteren naar jouw financiële mogelijkheden. Als je op voorhand weet wat je maximaal kan lenen, weet je dus ook gelijk welke woning wel en niet binnen je budget valt. 

Als je je droomwoning hebt gevonden en de koop- en aannemingsovereenkomst voor jouw nieuwbouwwoning hebt getekend, is het tijd voor het rondmaken van de financiering. Na het tekenen van de koopovereenkomst, heb je hier ca. 2 maanden de tijd voor.

 Kun je de aanbouw of de keuken mee financieren in de totale hypotheek?

Als je op voorhand weet wat je maximaal kan lenen, weet je dus ook gelijk welke woning wel en niet binnen je budget valt. Maar ook kun je je alvast verdiepen in de welke zaken je mee wenst te financieren in de hypotheek, zoals een keuken een dakkapel of een aanbouw. Zo ben je maximaal voorbereid om de woning van je dromen te realiseren en te financieren naar je persoonlijke situatie. Het team van de Vaes Finance en Ooms financieel adviseurs helpen je daar graag bij.

Vanaf wanneer ga je beginnen met het betalen van je nieuwe hypotheek?

Vanaf het moment dat je naar de notaris gaat voor de aankoop van de grond ga je rente (en mogelijk aflossing) betalen. En verder iedere keer dat er een termijn vervalt, zie artikel 5 uit de KAO voor de specificatie van de termijnen, betaal je aan de aannemer geld uit een bouwdepot dat de bank voor je bewaart. Je betaalt alleen rente over het geld dat je uit het depot hebt opgenomen. Een termijn vervalt na het gereedkomen van b.v. het leggen van de fundering, het gereedkomen van de assemblage van de woning of het gereedkomen van het metselwerk.

Zo ga je stapsgewijs steeds iets meer betalen. Als je woning is afgebouwd en je de sleutels krijgt, betaal je het volledige maandbedrag van je nieuwe hypotheek.

Hoe zit het met dubbele lasten?

Het betalen van je hypotheeklasten begint dus al voordat je in de nieuwe woning kunt gaan wonen. Voor veel mensen ontstaan hierdoor dubbele lasten. De hypotheek of huur van je huidige woning stopt immers pas als je bent verhuisd naar je nieuwbouwwoning en je de huur hebt opgezegd of de woning verkocht hebt. Niet iedereen kan die dubbele lasten zomaar betalen. Het kan dan handig zijn om deze lasten volledig of gedeeltelijk mee te financieren in de nieuwe hypotheek

Financieel advies

Het team van Vaes Finance en Ooms financieel adviseurs zijn volledig onafhankelijk, daarom kunnen ze de geldverstrekker kiezen die het beste bij jouw situatie past. Hierdoor ben je verzekerd van de beste deal. Elke situatie is uniek, waardoor het altijd maatwerk is. Tevens blijven zij gedurende de looptijd van de hypotheek jouw aanspreekpunt voor de afgesloten producten. Wel zo makkelijk!

Wil je weten of het kopen van een eengezinswoning in het havenkwartier voor jou haalbaar is of ben je benieuwd of je wonen en werken kunt combineren en hoe dan? Je kan dan vrijblijvend contact opnemen met de het team van Vaes Finance of Ooms financieel adviseurs.

Vraag een gesprek aan bij Ooms Financieel Adviseurs  

  Vraag een gesprek aan bij Vaes Finance