De eerste zomerevents van Havenkwartier Katendrecht hebben begin juni plaatst gevonden. We kijken met plezier terug op een aantal geslaagde events waar enthousiaste belangstellenden van het project Havenkwartier aan deel hebben deelgenomen!

Geslaagd “Meet the team”

Hoe voelt het straks om in Het Havenkwartier te wonen? Wat kun je verwachten van wonen op de Kaap? Wat heerlijk om dat onder het genot van een glas wijn zelf te ervaren. Samen met de wijn van Anfors Imperial en lokale lekkere hapjes stond het salesteam van Heijmans klaar om alle vragen over het Havenkwartier te beantwoorden. En met nieuwe geïnteresseerden kennis te maken. Extra leuk en gezellig was het om kennis te maken met de nieuwe buren. Zo veel leuke reacties, dat gaan we vast nog een paar keer doen.

‘Unieke ervaring op Katendrecht!’

Met een waterig zonnetje gingen de belangstellenden voor een ruim uur mee met de Gids Anja langs verleden en heden en de toekomst van het schiereiland Katendrecht. Het eiland Katendrecht heeft een rijke historie en de historie is nog altijd voelbaar. Puur, rauw en nog volop in bedrijf. Katendrecht heeft karakter. Dat is grotendeels te danken aan de aanwezigheid van het water, als rechtstreekse lijn met de historie van de havenindustrie. Maar ook aan de nog bestaande fabrieken: betonnen kolossen die van oudsher de stroken van het schiereiland definiëren en een stoer, robuust beeld creëren. Terwijl het roemrijke verleden nog altijd zichtbaar en voelbaar is, wordt met nieuwe ontwikkelingen hard gewerkt aan de toekomst van Katendrecht. Op de kades bijvoorbeeld, waar vroeger vele schepen aanmeerden en goederen werden overslagen, ontstaat een inspirerend verblijfsgebied waar mensen elkaar ontmoeten en of genieten van het uitzicht en de buitenlucht. Kon je er niet bij zijn? Later in het jaar volgt nog een toer, met Anja als Gids. Houd hiervoor de website en onze nieuwsbrief in de gaten.