GROEN LICHT VOOR HET HAVENKWARTIER!

5 oktober 2018

Op donderdagmiddag 4 oktober 2018 hebben de gemeente Rotterdam en Heijmans de ‘ontwikkelovereenkomst’ gesloten voor het nieuwbouwproject Havenkwartier in Katendrecht. Daarmee is ook de laatste formele stap gezet en kunnen wij voortvarend aan de slag!
Nog dit jaar (medio december) houden wij een informatiebijeenkomst waar wij graag met je in gesprek gaan over deze bijzondere ontwikkeling.

Het project Havenkwartier omvat de ontwikkeling en realisatie van onder meer 200 koopwoningen aan de Maashavenzijde van Katendrecht. Het project, met een waarde van circa € 90 miljoen, bestaat uit 36 stadswoningen en een appartementencomplex met 164 woningen, waarvan 14 loods-woningen op de begane grond.
Alle woningen, variërend in woonoppervlakte tussen 75 en 250 m2, zijn energiezuinig en krijgen onder meer een eigen buitenruimte. Daarnaast realiseert Heijmans op de begane grond een commerciële ruimte en een parkeergarage met fietsenberging.

Uiteenlopend woonaanbod en ruimte voor groen
In het ontwerp heeft VMX architects rekening gehouden met woonbehoeftes van bewoners in verschillende levensfases. Er worden drie- en vierlaagse stadswoningen gerealiseerd, maar ook enkele kleinere appartementen, maisonnettes en penthouses.
Ook is ruimschoots ruimte voor groen gecreëerd. Op het dak van de parkeergarage, evenals op de 7e verdieping van het appartementencomplex komen twee royale daktuinen voor gezamenlijk gebruik door bewoners. Daarnaast krijgen de meeste stadswoningen een privétuin.

Naar verwachting start de verkoop in de eerste helft van 2019, waarna de bouwwerkzaamheden vervolgens aan het eind van dat jaar kunnen starten. Half december 2018 organiseren wij een eerste bijeenkomst, nadere informatie daarover volgt spoedig.

Het volledige persbericht over de overeenkomst is hier te lezen

Met vriendelijke groeten,

Team Havenkwartier Katendrecht
Heijmans Vastgoed