INTERIEUR ONTWERP BIJ DOEN

Dat er in het Havenkwartier qua woningtypen nog al wat te kiezen valt is bekend. Diverse doelgroepen kunnen dan ook zeker hun droomwoning is dit project vinden. Maar wist u dat er ook aan uw interieurwensen wordt gedacht? De interieurexperts van DOEN helpen u graag bij het waarmaken van die wensen. Voor de kopers van een eengezinswoning is hier zelfs een heel maatwerk traject voor bedacht. DOEN is een bureau voor interieurarchitectuur en advies, gericht op het creëren van een typisch thuisgevoel voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Dat thuisgevoel heeft niets te maken met een bepaalde stijl, zo legt interieurexpert Annet van der Zalm van DOEN uit. “Het gaat erom wat bij iemand past. Een interieur moet een ziel hebben, zodat je kunt zien wie er woont of werkt.”Onderste uit de kan DOEN wat je belooft en de opdrachtgever centraal stellen. Dat vindt DOEN belangrijk, net als het opvangen van het grijze gebied tussen ontwerp en uitvoering. Annet licht toe: “Soms is het voor de bouwende partij lastig of onhaalbaar om de interieurwensen van de opdrachtgever te realiseren. Wij kennen die praktijk, maar begrijpen de opdrachtgever ook. Vanuit dat uitgangspunt halen we het onderste uit de kan voor beide partijen.”

MAATWERK TRAJECT

DOEN is er vooral voor de kopers van het Havenkwartier die net iets anders willen. Deze kopers kunnen ervoor kiezen om het zogenoemde maatwerk traject aan te gaan. Tijdens dit maatwerk traject gaan de koper en een interieurarchitect van DOEN samen aan de slag om tot de ideale woning te komen. De adviezen en ontwerpen van DOEN gaan voornamelijk over de indeling van de woningen. 

PERSOONLIJK GESPREK

“Zo’n advies of ontwerp begint met een persoonlijk gesprek”, vervolgt Annet. “We willen precies weten wie re in het huis wonen en wat hun individuele wensen zijn. Die wensen maken we waar binnen het beoogde budget. De crux zit ‘m vaak in het creëren van een kloppend geheel. De meeste mensen weten vaak wel wat ze mooi vinden, maar vinden het lastig om het totaal plaatje te zien en te realiseren. Daar zijn wij juist goed in.”

DE KAAP

Naast de bewoner is ook de architectonische schil bepalend voor het interieurontwerp. Annet: “Bij het Havenkwartier heeft de project architect VMX hun gevoel bij de locatie laten spreken. Zij voegen een stoer en robuust project met een grote diversiteit aan appartementen en stadswoningen toe aan Katendrecht. Het project voelt past zo goed bij de Kaap. “Een authentieke plek in Rotterdam emt z’n eigen sfeer en uitstraling”. 

CREËER JE EIGEN SFEER

Heeft Annet nog interieurtips? “Wat we de laatste tijd veel zien, is dat het interieur moet bijdragen aan saamhorigheid: samenzijn in een huiselijke ruimte, waarin men echt tijd voor elkaar heeft. Vaak wordt zo’n sfeer in verband gebracht met een kookeiland, maar niets is minder waar! Mijn tip is dan ook om af te stappen van dergelijke onterechte stelregels, maar een sfeer te creëren die aansluit op je leefstijl, gezinsstructuur of bedrijfscultuur. Daar helpen wij graag bij.”